Storgata 8 fikk bevaringsprisen 2022

Stiftelsen Gamle Tønsberg deler ut en bevaringspris hvert år, og i år gikk denne prisen til Storgata 8 i Tønsberg. Dette er et hus vi har arbeidet på de siste årene, og det er veldig gøy å se at et av «våre» prosjekter blir verdsatt på denne måten.

Storgata 8 anno 2022
Slik ser Storgata 8 ut i dag. Anneksen i oransje på baksiden er en del av eiendommen.

Her er det lagt ned mye arbeid i riktig detaljering! Veggpanel (kledning) og listverk er levert av Emne3, blikkenslagerarbeid utført av Freitag og murerarbeid av Steinar Trevland AS.
Vi kan også nevne at malermester Ivar Romøren AS var utførende da fasaden skulle males med Engwalls linoljemaling fra Historisk Maling.
Ytterdører er levert av Trevaren Eydehavn, vinduer fra Bykle.

Storgata 8 anno 2017
I 2017 så eiendommen slik ut og bar tydelig preg av tidens tann. Foto: Lars Døvle Larssen

Tønsbergs Blad skrev om denne tildelingen og oppgir som følger:

I begrunnelsen for tildelingen pekes det blant annet på at bygningen er en del av byens enhetlige trehusbebyggelse, det er en eksponert hjørnebygning og at man har bevart uthus som er en viktig del av anlegget mot både Storgaten og Munkegaten.
Videre at eiendommen er tilbakeført i en stram historisk riktig form mot begge gatene., at det er foretatt modernisering av vinduer og verandaer og et nytt inngangsparti mot det lukkede gårdsrommet. og at bygningen er rehabilitert med gode og riktige detaljer i forhold til husets stilperiode.

Artikkelen kan du lese ved å følge linken til artikkelen i Tønsbergs Blad. (Bak betalingsmur)